Şanlıurfa yemek lezzetleri bakımından çok zengin bir şehirdir. Kebap ve ciğer yemeden Şanlıurfa'dan ayrılmak olmaz. Şehrin lezzet ve konsept açısından en meşhur kebapçılarından biri ''Cevahir Konuk evi'' dir .Cevahir Konuk evi konsept bakımından geniş avlulu geleneksel Urfa evine sahiptir. Buranın içli köftesini denemenizi de öneririm.
İkinci olarak, ''Çulcuoğlu Kebap&Baklava'' hem tatlı hemde kebap bakımından en meşhur mekanıdır Urfa'nın. Burada yapılan baklavalar ve diğer tatlılar günlük yapıldığı için tazeliğini korumaktadır. Bu yüzden tatlılar günlük olduğu için tatlıların çoğuda malesef akşama kalmamaktadır haberiniz olsun. Baklavanın yerine buranın yerel tatlısını denemek isterseniz ''Şıllık'' diye bilinen bir tatlı vardır. Bu tatlıda krep hamurunun içine ceviz koyulup yatay bir şekilde sarılmıştır. Üstüne dökülen tatlı şerbet krepi tatlandırmaktadır.
''Çağdaş kebap'' ise şehrin en iyi kuzu şiş yapan restaurantıdır. Çağdaş kebap'ta ilk olarak önünüze birbirlerinden zengin mezeler ve Bostana diye bilinen lezzetli bir salata gelir. Bir de her yerde olduğu gibi yemekten önce Lebeni denilen sadece buğday, nohut ve yoğurttan oluşan soğuk bir çorba gelir. Çağdaş Kebap'ta normal kebapların yerine şiş çeşitlerini seçmenizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder